Water
Op deze pagina vind je informatie over:
- Alkaliserend water met citroen
- Alkaliserend water met zuiveringzout
- Artisjokwater
- Ingestraald water
- Muntwater
Alkaliserend water met citroenIngrediënten voor 1 liter alkaliserend water met citroen 1 kleine citroen of een halve grote citroen 1 liter lauwwarm mineraalwater (wanneer je het extra gezond wilt maken, dan kun je ingestraald water gebruiken.) Totaal benodigde bereidingstijd ± 5 minuten Snelle bereiding Pers de citroen uit. Verwarm het water tot het lauw is. Lauw water is prettiger voor het lichaam, omdat het lichaam dit niet eerst op de juiste temperatuur hoeft te brengen. Voeg het citroensap toe. Klaar! Langzame bereiding; 's avonds klaarmaken, de volgende dag opdrinken Schil de citroen en snij in 4 stukken. Voeg in zijn geheel toe aan 1 liter water. Roer goed om of schud de fles, waarin je het gemaakt heb. Laat 1 nacht staan. Je kunt het dan de volgende dag drinken. Let op: gebruik niet te veel citroen en drink dit water niet bij een maaltijd, omdat het de werking van het maagzuur licht neutraliseert. Bovendien geldt: hoe meer citroen je gebruikt hoe alkaliserender het water wordt. Gebruik het water niet langer dan 1 dag. |
Klik op de afbeelding om hem te vergroten.Kracht van citroen |
Alkaliserend water met zuiveringszout = baksoda = natriumbicarbonaatDit helpt bij een lichte kater of wanneer je wilt herstellen na een zware (sport)inspanning, bij verzuring of bij brandend maagzuur. Ik raad je af het te gebruiken, wanneer je een (te) hoge bloeddruk hebt. Gebruik niet meer zuiveringszout, dan aangegeven en drink niet meer dan 1 glas per dag. Ingrediënten voor 1 liter alkaliserend water met zuiveringszout 1 afgestreken theelepel zuiveringszout = natriumbicarbonaat = baksoda (Je kunt dit bij een apotheek of drogist kopen.) 1 liter lauwwarm mineraalwater Totaal benodigde bereidingstijd ± 5 minuten Bereiding Verwarm het water tot het lauw is. Lauw water is prettiger voor het lichaam, omdat het lichaam dit niet eerst op de juiste temperatuur hoeft te brengen. Voeg het zuiveringszout toe, roer goed. Klaar! Let op: drink dit water niet bij een maaltijd, omdat het de werking van het maagzuur licht neutraliseert. Bovendien geldt: hoe meer zuiveringszout je gebruikt hoe alkaliserender het water wordt. Dit water blijft net zo lang goed als leidingwater. |
|
ArtisjokwaterIngrediënten 1 liter water 2 artisjokken Indien gewenst 1 citroen Totaal benodigde bereidingstijd ± 40 minuten Voorbereiding Knip de puntjes van de bladeren van de artisjokken eraf en snij de stengel onder de bodem eraf. Bereiding Kook 2 artisjokken in één liter water gedurende 30 minuten in een gietijzeren pan of geëmailleerde pan. Artisjokken helpen bij het elimineren van metalen, maar wanneer je ze in een roestvrijstalen pan kookt, nemen ze daar nikkel van op en dan elimineren ze geen nikkel uit je lichaam, maar neem je daardoor meer nikkel op en dat kan niet de bedoeling zijn. Wanneer de artisjokken zacht zijn haal je ze uit het water. Het water dat overblijft drink je vervolgens gedurende de dag als infusie. Wanneer je dat wilt kun je wat citroensap aan het water toevoegen, zodat het nog meer voordelen kan bieden. |
![]() Artisjokwater |
Ingestraald waterDrink water niet koud of gekoeld. Ingrediënten voor 1 glas ingestraald water 1 liter water aandacht Totaal benodigde bereidingstijd ± 5 minutenBereiding
Je kunt ook dit Youtubefilmpje bekijken: Zelf water instralen | |
![]() Geef liefde aan het water |
Drink water |
MuntwaterIngrediënten voor 1 liter muntwater paar blaadjes munt 1 liter mineraalwater of drinkwater Indien gewenst een schijfje citroen of limoen om mee te garneren. Totaal benodigde bereidingstijd ± 5 minuten Bereiding Doe de blaadjes munt in het water en roer stevig door gedurende een paar minuten. Garneer eventueel met een schijfje citroen of limoen. | Klik op de afbeelding om hem te vergroten.Muntwater |