Boeken over voedingssupplementen, vitaminen en mineralen, aminozuren, probiotica en water en de ziekte van ParkinsonSaskia van As

Boek: Saskia van As - Darmklachten, de epidemie van parasitaire infecties

Saskia van As - Darmklachten, de epidemie van parasitaire infecties, 2009, 256 blz.

Samenvatting

Veel mensen hebben last van hun buik. Vage buikklachten duiden vaak op een infectie met eencellige darmparasieten, protozoa. Nederlanders en Belgen komen vaker in aanraking met deze organismen, dan zij vermoeden: maar liefst meer dan 25% van de volwassenen is besmet en bij kinderen en jongeren is dit percentage nog hoger.

Infectie met darmparasieten vindt niet alleen tijdens vakanties in exotische landen plaats. Veel vaker gebeurt besmetting op de werkplek, thuis of op school. Je kunt parasieten oplopen via het toilet, intiem contact of besmet voedsel.

De dikke-darmparasieten die het meest worden aangetroffen zijn Dientamoeba fragilis en Blastocystis hominis. Deze twee parasieten komen dan ook uitgebreid aan bod, evenals bacteriële infecties, wormen en schimmelinfecties (Candida). Veel aandacht is er voor het verband tussen darmklachten en het eenzijdige westerse dieet, en er worden dan ook waardevolle voedingsadviezen gegeven. De juiste voeding werkt genezend en houdt uw darmen - en daardoor uw hele lichaam - gezond.

Drs. Saskia van As heeft een praktijk in Hilversum.

Edgar Cayce

Boek: Edgar Cayce's guide to colon care

Edgar Cayce's guide to colon care - Sandra Duggan RN, 2014, 168 pag.

The first step to total body health! Every organ, gland, and cell in the body is affected by the condition of the large intestine the colon. Clearing your colon of years of toxic build-up is the first and most important step to more physical energy, mental clarity, and relief and prevention of: high-blood pressure, fatigue, colitis, constipation, colds and allergies, Candida, prostate enlargement, certain back problems, laxative dependency, small-to-medium hemorrhoids, digestive difficulties, and diverticulosis. Here is the complete program from the father of holistic medicine, Edgar Cayce!

Voor een Nederlandse samenvatting.

Dr. Leon Chaitow

Boek: Leon Chaitow - aminozuren voor genezing en gezondheid

Dr. Leon Chaitow - aminozuren voor genezing en gezondheid, 1985, 143 blz.

Samenvatting

Het belang en gebruik van aminozuren voor gezondheidsdoeleinden is al lang bekend in de wetenschappelijke wereld. Er is de laatste jaren een explosie in het onderzoek naar deze bouwstoffen geweest. In dit boek wordt voor het eerst verslag gedaan over deze onontbeerlijke bouwstoffen, waarvan een aantal in ons voedsel aanwezig moet zijn, omdat zij niet door ons lichaam zelf gemaakt worden. Het boek geeft onder andere een uitvoerige beschrijving van de verschillende aminozuren en hun functie, een overzicht van het gehalte aan essentiële aminozuren in verschillende voedingsmiddelen en een overzicht van de belangrijkste aminozuurtherapieën. Een groter inzicht op dit terrein kan een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen van aminozuurtekorten. Het boek is niet alleen bedoeld voor beroepsmatig betrokkenen zoals artsen, diëtisten en voedingsdeskundigen, maar ook voor de steeds groter wordende groep geïnteresseerden in de relatie tussen voeding en gezondheid.

Carolyn Dean

Boek: Carolyn Dean - The magnesium miracle

Carolyn Dean - The magnesium miracle, 2014, 311 pag.

Summary

Magnesium is an essential nutrient, indispensable to your health and well-being. By adding this mineral to your diet, you are guarding against and helping to alleviate such threats as heart disease, stroke, osteoporosis, diabetes, depression, arthritis, and asthma. But despite magnesium's numerous benefits, many Americans remain dangerously deficient. Updated and revised throughout with the latest research, featuring an all new Introduction, this amazing guide explains the vital role that magnesium plays in your body and life. Inside you will discover:

 • newly available magnesium supplements that the body absorbs more efficiently;
 • how calcium can increase the risk of heart disease and how magnesium can lower it;
 • a magnesium rich eating plan as delicious as it is healthy;
 • information on the link between magnesium and obesity;
 • vitamins and minerals that work with magnesium to treat specific ailments;
 • why paleo, raw food, and green juice diets can lead to magnesium deficiency; and
 • recent breakthroughs in magnesium's medical and public perception.
 • Check out: more information about Carolyn Dean and her activities.

Dr. Michaela Döll

Boek: Michaela Döll - probiotica, het geheim van een gezonde darmflora

Michaela Döll - probiotica, het geheim van een gezonde darmflora, 2007, 160 pag.

Summary

Het komt veel voor: verstopping, winderigheid, buikpijn, brandend maagzuur, ontstekingen van de darmen en voedselallergieën. Vaak gaan deze klachten samen met een verstoring van het afweersysteem. Pro- en prebiotica kunnen hierbij helpen. Het zijn veelzijdige bacteriën en ballaststoffen met een groot genezingspotentieel. Ze brengen de darmflora weer op orde en kunnen veel darmklachten verminderen. Op eenvoudige wijze kunt u door het gebruik van pro- en prebiotica het weerstandsvermogen van uw lichaam versterken en de bescherming tegen infecties, allergieën, ontstekingen en darmkanker verbeteren. Dit boek is een actuele gids over de gezondheid van de darmen met speciale check-ups voor lactose-intolerantie, prikkelbare darmen en het risico op darmkanker.

Masaru Emoto

Boek: Masaru Emoto - De boodschap van water

Masaru Emoto - De boodschap van water, 2005, 147 pag.

Samenvatting

De boodschap van water bevat de eerste foto's ooit gemaakt van bevroren waterkristallen. De Japanse onderzoeker Masaru Emoto vroor watermonsters in die tevoren waren blootgesteld aan negatieve of positieve woorden, gedachten, emoties of verschillende soorten muziek. Daarna maakte hij foto's van de waterkristallen en stelde vast dat de positief beïnvloede watermonsters mooie en perfect gevormde kristallen opleveren, terwijl negatieve woorden, gedachten en emoties resulteren in lelijke, misvormde kristallen. Aangezien de wereld en wijzelf voor zeventig procent uit water bestaan, hebben we met deze eigenschap van water de sleutel in handen om grote veranderingen te bewerkstelligen, zowel op persoonlijk vlak als op collectief en mondiaal niveau.

Truus Hartsink & André Schaap

Boek: Truus Hartsink & Andre Schaap - vitaminen en mineralen, Spiegels van de Ziel Boek: Truus Hartsink & Andre Schaap - vitaminen en mineralen, Spiegels van de Ziel

Truus Hartsink & André Schaap - vitaminen en mineralen, Spiegels van de Ziel, 2005, ongeveer 500 blz. per deel. Totaal aantal blz van de 4 delen: ongeveer 2000 blz.

Samenvatting

Deze 4 boeken zijn het resultaat van de zoektocht naar de onzichtbare, diepere bezielingswereld die alle vitaminen en mineralen doordringt. Deze wereld is opgebouwd uit kosmische krachten, die allen aspecten zijn van die ene oerbron. Deze krachten zijn in ons lichaam aanwezig in de vorm van vitaminen, mineralen, sporenelementen en andere vitale stoffen. Zij dragen gezamenlijk ons wezen in de aardse werkelijkheid, op weg naar zelfkennis en heelheid. De stoffen zijn wetmatig ingedeeld in paren van yin en yang, deel uitmakend van deze polariteitenwereld. Als natuurgeneeskundigen hebben we bij het zoeken van oplossingen van ziekte altijd gezocht naar de diepere achtergronden: het wezen van de mens. In het onderstaande symbool wordt deze zoektocht duidelijk weergegeven: de lichtvonk als vertegenwoordiger van de Bron in het hart van iedere mens.

Boek: Truus Hartsink & Andre Schaap - vitaminen en mineralen, Spiegels van de Ziel - symbool

Bestellen van deze werken (40,= euro per deel) is mogelijk bij de schrijvers Truus Hartsink of André Schaap via de emailadressen: aanmelding@schaapinfo.nl of aanmelding@truusinfo.nl

André Schaap heeft een praktijk in Oudkarspel.

Truus Hartsink heeft een praktijk in Breukelen.

Boek: Truus Hartsink & Andre Schaap - vitaminen en mineralen, Spiegels van de Ziel Boek: Truus Hartsink & Andre Schaap - vitaminen en mineralen, Spiegels van de Ziel

Earl Mindell

Boek: Earl Mindell - het groot vitaminenboek

Earl Mindell - het groot vitaminenboek, 1985, 341 blz.

Samenvatting

Veel mensen slikken te pas en te onpas allerlei vitaminenpreparaten als voorzorgsmaatregel tegen alle mogelijke vormen van ziekte. De apotheker/drogist Earl Mindell, al jarenlang geconfronteerd met vragen aangaande vitaminen, mineralen en andere voedingsbestanddelen, heeft zijn grote kennis over deze onderwerpen op papier gezet. Het groot vitaminenboek is een kritisch geschreven naslagwerk. De auteur is geen voorstander van het in wilde weg innemen van al de vrij in de handel verkrijgbare preparaten. Uitvoerig zet hij uiteen wat vitaminen zijn, hoe ze inwerken op het lichaam, wanneer we ze moeten gebruiken en hoeveel. Veel aandacht ook voor eiwitten, koolhydraten, mineralen, vetten en sporenelementen. De werking, de voordelen, de nadelen en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden. Heel het voedingspatroon wordt onder de loep genomen.

Dr. Laurie K. Mischley

Boek: Laurie K Mischley - Natural therapies for Parkinson's disease

Laurie K Mischley - Natural therapies for Parkinson's disease, 2010, 163 pag.

Summary

Conventional management of Parkinson's disease (PD) is limited. The pharmaceutical and surgical options that are available have significant side effects and only correct symptoms for a limited period of time. Even with the best conventional treatment, the disease progresses and becomes severely disabling. No existing conventional therapies that the progress of the disease; available medicines only treat symptoms temporarily. Conventional medicine views the course of the disease as "progressive" and "irreversible." Many patients, who are only partially satisfied with conventional medicine, seek alternative and complementary options in an attempt to slow, stop, or reverse the disease process. Dr. Mischley has been treating patients with PD for almost a decade and does not believe the disease need be either progressive or irreversible. It is her medical opinion that PD progression can be halted, and possibly reversed, with proper nutrition and optimization of biochemical function. Both her clinical experience and her understanding of the literature support this perspective.

This book has several functions:

 • It is a science-based reverence manual;
 • It is inspiring and empowering to patients;
 • It is educational for both patients and neurologists;
 • It fosters an understanding between conventional and complementary providers.

Check out: more information about Laurie and her research projects

Reader's Digest

Boek: Reader's Digest - gids voor vitaminen, mineralen en kruiden

Reader's Digest - gids voor vitaminen, mineralen en kruiden, Veilig en gezond gebruik van voedingssupplementen, 2001, 416 blz.

Samenvatting

 • Beknopte en informatieve gids voor het veilig toepassen van vitaminen, mineralen en andere voedingssupplementen;
 • Toonaangevende deskundigen adviseren u welke supplementen u bij bepaalde gezondheidsproblemen kunt gebruiken en wat de juiste dosering is;
 • Door de handige alfabetische volgorde kunt u zoeken op voedingssupplement of op de klacht waarmee u te maken hebt;
 • Informatie over veilig gebruik, mogelijke bijwerkingen en interacties met andere stoffen.

Gert Schuitemaker

Boek: Gert Schuitemaker - gezond met voedingssupplementen

Dr. Gert E. Schuitemaker - gezond met voedingssupplementen, 2013, 305 blz.

Samenvatting

Dit boek bevat het complete antwoord van een apotheker op de vraag waarom voedingssupplementen vitaal zijn voor de gezondheid. Eerst voeding en voedingssupplementen, dan medicijnen om ziekten te voorkomen en gezond oud te worden. Vitaminen, mineralen zoals magnesium, omega 3-visvetzuren en antioxidanten zoals selenium horen in het lichaam thuis. Maar al te vaak worden tekorten aan deze voedingsstoffen onterecht met medicijnen behandeld. Voeding en voedingssupplementen vormen de basis van anti-aging maatregelen. Antioxidanten, coënzym Q10, astaxanthine, alfaliponzuur en glucosamine hebben specifieke functies. Wat te doen tegen botontkalking, overgangsverschijnselen, rimpels, gewrichtsklachten, gezichts- en zelfs gehoorverlies? Voedingssupplementen zijn samen met mediterrane voeding of het oerdieet het antwoord op de vele gezondheidsproblemen van tegenwoordig. Dit wordt op heldere wijze uiteengezet. Bijvoorbeeld aan de hand van de betekenis van de veranderde omstandigheden van vandaag de dag ten opzichte van vijftig jaar geleden, maar ook ten opzichte van honderdduizenden jaren terug. ‘Voedingssupplementen’ is niet een onderwerp dat bij iedereen even gemakkelijk ligt. Officiële instanties zijn openlijk contra en een bezoek aan de huisarts levert op zijn best een gefronst gezicht op bij het aansnijden van het onderwerp. In dit boek wordt op prettige, duidelijke én toegankelijke wijze het nut van het gebruik van voedingssupplementen uiteengezet. Zelfs de Bourgondiërs onder ons kunnen van dit boek iets leren. De informatie gaat vergezeld van prachtige foto’s, citaten van wetenschappers, artsen, topsporters en de ervaringen van supplementengebruikers. Alles is in het werk gesteld om het hoe en waarom van vitaminen, mineralen en antioxidanten te onderbouwen en te voorzien van de wetenschappelijke bronnen.

Dr. Gert Schuitemaker is apotheker en doctor in de geneeskunde. Hij houdt zich al vanaf 1980 bezig met de orthomoleculaire geneeskunde volgens de principes van tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling. Hij is gepromoveerd op het thema risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Schuitemaker is hoofdredacteur van de tijdschriften: "Ortho" en "Fit met Voeding". Hij is auteur van onder andere: "Nieuw licht op vitamine D", "Astaxanthine", "Fit met Voedingssupplementen" en van "Gewrichten en Voeding". Hij is tevens oprichter van de beroepsvereniging: "Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG)" en ex-president van de "International Society for Orthomolecular Medicine (ISOM, zetel Toronto)".

Andere artikelen en boeken, die ik van harte aanbeveel

8 Boeken over de ziekte van Parkinson en genezing of healing:
3 boeken over therapieën:
2 boeken over de ziekte van Parkinson en LDN:
10 Artikelen en 16 boeken over healing, reading, spiritualiteit en gezondheid:
8 Kookboeken: