Disclaimer

Ik ben geen arts en ik ben geen neuroloog. De informatie over de ziekte van Parkinson op deze website is gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Bespreek de informatie, tips en adviezen met je behandelend therapeut of arts. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je met de informatie doet.


Alle aminozuren, medicijnen, mineralen, neurotransmitters, vitaminen en voedingssupplementen in alfabetische volgorde

Aminozuren

Detox of ontgiften bij de ziekte van Parkinson

Enzymen

Frequentiedraad en geladen water

Mineralen

Neurotransmitters

Vitaminen

Voedingssupplementen

Afbeelding: voedingssupplementen

Voedingssupplementen en de ziekte van Parkinson


Orthomoleculair arts

Al jaren kom ik regelmatig bij een orthomoleculair arts. Deze stelde vast dat ik vitaminetekorten had. Ik ben deze vitaminetekorten gaan aanvullen in eerste instantie met voedingssupplementen. Later ben ik gezonder gaan eten, waardoor ik nu minder supplementen gebruik. Ik raad mensen met Parkinson aan contact op te nemen met een orthomoleculair arts of natuurgeneeskundige om eventuele vitaminetekorten aan te pakken. Orthomoleculair artsen weten bijvoorbeeld, dat je vitamine B6-supplementen niet mag gebruiken in combinatie met Levodopa, wat vaak in Parkinson-medicijnen zit.

Ik raad je aan altijd eerst met je orthomoleculair arts of natuurgeneeskundig arts te overleggen, alvorens supplementen te gaan gebruiken. Bespreek ook zeker in geval van een operatie vooraf met de behandelend arts of je supplementen vlak voor of na een operatie kunt gebruiken. Wanneer je medicatie gebruikt, dan is het mogelijk dat bepaalde voedingssupplementen interactie daarmee hebben, waardoor de medicatie minder kan werken. Bepaalde vitaminen en voedingssupplementen kunnen bij een te hoge dosering schadelijk voor je zijn. Gebruik niet meer dan de aanbevolen dosering, tenzij door een arts anders voorgeschreven.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Start altijd met een lage dosering van het voedingssupplement, omdat het kan voorkomen, dat je er allergisch voor bent. Neem voedingssupplementen in tijdens het eten, dan worden ze beter opgenomen, tenzij anders aangegeven op het produkt. Overschrijd de aanbevolen dosering niet, tenzij voorgeschreven door een arts.